Gorenjski sistem izposoje koles
Več o storitvi
Sistem, ki povezuje 8 občin
Postajališča
Informacije in sporočanje težav pri uporabi sistema
Informacije in sporočanje težav pri uporabi sistema

Postajališča

Kliknite za prikaz zemljevida.


AKTUALNO

ZADNJA NOVICA

VRNITEV E-KOLES V SISTEMA KRSKOLESOM IN EKOLOKA

V sistema KRsKOLESOM in eKOLOka se z prezimovanja vračajo električna kolesa. Vabljeni na dogajanje ob otvoritvi!
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

KOLESARSKI IZLET NA BOBOVEK

V okviru Eko tedna bomo odkolesarili do Bobovka in si ogledali vodno naravo in zgodovino območja. 
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

IMAMO NOVEGA AMBASADORJA TRAJNOSTNE MOBILNOSTI

Bine je naš ambasador trajnostne mobilnosti v letu 2024! Iščemo tudi ambasadorko, prijavite se!
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

DELOVNI SESTANEK ZA POVEZOVANJE IN SODELOVANJE

Na Centru trajnostne mobilnosti Kranj smo 28. februarja gostili delovni sestanek na temo pregleda, usklajevanja, povezovanja in sodelovanja na dogodkih za povečanje aktivne mobilnosti v letu 2024, v..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

KR' TRAJNOSTNI ŠPORTNI BAZAR

Na Slovenskem trgu boste lahko izmenjali ali prodali športno opremo, ki je ne potrebujete več ali ste jo prerasli. Servis Krgo vam bo omogočil brezplačno pripravo koles na sezono. 
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

SISTEM GORENJSKA.BIKE SE ŠIRI

Na letnem usklajevalnem sestanku članic sistema Gorenjska.bike, smo med drugim pozdravili tri nove članice. V sistem vstopajo Občina Bled, Občina Preddvor in Občina Domžale.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

DELNA ZAPORA POSTAJE KOVAČNICA

Zaradi dogodka Prešernov smenj v Kranju, bo na voljo samo 5 ključavnic na postaji Kovačnica.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

LETNI USKLAJEVALNI SESTANEK

V Centru trajnostne mobilnosti Kranj bomo februarja gostili letni usklajevalni sestanek vseh članic sistema Gorenjska.bike.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

AMBASADORJI TRAJNOSTNE MOBILNOSTI

Iščemo ambasadorje trajnostne mobilnosti v Kranju.       Ti je mar za okolje? Si ljubitelj kolesarjenja in uporabljaš sistem Gorenjska.bike? 
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

VOŠČILO 2024

Zapeljite se z nami do visokih ciljev, zanimivih izkušenj in izjemnih dosežkov. Srečno 2024.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

ZIMSKI REŽIM KRsKolesom

Obveščamo Vas, da bo sistem KRsKOLESOM tudi letos v zimskem obdobju deloval neprekinjeno, s tem želi MOK še dodatno prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in ljudi spodbujati k večji..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

VSAK KILOMETER ŠTEJE

Promet je najbolj problematičen sektor z vidika izpustov toplogrednih plinov in vpliva na podnebne spremembe. Zato so v okoljski organizaciji Focus, ki je koordinator gibanja Evropski podnebni pakt v..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

ZAKLJUČEK EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI

9.11.2023 smo izvedli zaključno srečanje Evropskega tedna mobilnosti. Na srečanju smo pregledali izvedene dogodke in aktivnosti ter podelili prizanja za aktivno sodelovanje v okviru pobude..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

KOLESARSKI SISTEM GORENJSKA.BIKE NA ZGORNJI GORENJSKI SE..

Kolesarski sistem Gorenjska.bike na območju Zgornje Gorenjske se zapira v četrtek, 2. novembra 2023.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

KOLESARSKI SISTEM JeseNICEbikes SE ZAPIRA

Kolesarski sistem Gorenjska.bike - JeseNICEbikes na območju občine Jesenice se zapira v ponedeljek, 30. oktobra 2023.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

MESTNA OBČINA KRANJ ZADOVOLJNA Z ODZIVI NA AKTIVNOSTI V..

Evropski teden mobilnosti je letos v ospredje postavil odločitev za racionalnejše načine potovanj.   A sprememba potovalnih navad ni lahka naloga. Pri doseganju takšne spremembe bo ključno..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

SKORAJ STO SLOVENSKIH OBČIN JE AVTOMOBILU REKLO "NE"

Število občin, ki v Sloveniji sodelujejo v pobudi Evropski teden mobilnosti (ETM), se je letos najbolj približalo številu sto (99). Na zaključnem dogodku v občini Razkrižje so nagradili in..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

ODPRTJE KOLESARSKE POVEZAVE ŠKOFJA LOKA - VIRMAŠE

V petek, 13. 10. 2023, je Občina Škofja Loka tudi uradno odprla kolesarsko povezavo Škofja Loka-Virmaše. Župana občine Škofja Loka in Mestne občine Kranj sta vsak iz svojega mesta kolesarila v..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

KAKO PRIDOBITI PARKIRNI ABONMA NA PARKIRIŠČU P+R ZLATO..

Mestna občina Kranj je 1. oktobra 2023 začela s testnim obratovanjem na parkirišču P+R Zlato polje, za uporabnike pa se bo testno obratovanje začelo v prihodnjem tednu. 
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

TRAJNOSTNI DOGODKI V KRANJU SE NADALJUJEJO

Evropski teden mobilnosti se je uradno že zaključil, toda v Mestni občini Kranj v koordinaciji Centra za trajnostno mobilnost nadaljujemo z akcijami in dogodki, tudi v naslednjih dneh in tednih.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

PROMETNI DAN ZA MLADE

Vsaka Osnovna šola bi morala vsaj en dan v letu tematsko nameniti prometni varnosti, ki je za učence, ki se učijo vedenja v prometu kot pešci, kolesarji, motoristi, lahko življenjskega pomena...
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

ODPRTA ULICA KRANJA - TRAJNOSTNA ULICA

V petek, 29.9. vabljeni na trajnostno ulico Kranja, na Glavni trg v Kranju, kjer boste lahko med 16. in 18. uro spoznali različne možnosti kako varčno po vsakodnevnih poteh.  
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

TRAJNOSTNO NA MALCO NA JOŠTA

V sredo, 20.9. ob 16.uri vabljeni na pohod z brezplačno malco na Joštu.    Malico si boste prislužili s trajnostnim prihodom na izhodišče in vzponom na Jošta.   Pridete lahko s kolesom,..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

VODEN ORIENTACIJSKI KOLESARSKI IZLET Z GORENJSKA.BIKE

V četrtek, 21.9.2023 ob 16. uri vabljeni na parkirišče Park&Ride na Zlatem polju, kjer se bomo skupaj s člani Zveze tabornikov Kranj odpravili na voden orientacijski izlet, v okviru katerega..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

POPIS ČRNIH TOČK Z GORENJSKA.BIKE

Vabimo vas, da se nam pridružite v akciji POPISA ČRNIH TOČK z Gorenjska.bike.   Akcija traja v času tedna mobilnosti, med 16. in 22.9.2023  
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

PREVERJANJE TELESNE PRIPRAVLJENOSTI in PRVA POMOČ ZA..

19.9.2023 Vas v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Kranj vabimo na delavnico: Preverjanja telesne pripravljenosti in prva pomoč za kolesarje. Delavnica se bo odvijala v Medgeneracijskem centru..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

TRAJNOSTNO V ŠOLO

Vabimo vas, da se pridružite akciji Mestne občine Kranj in Centra za trajnostno mobilnost Kranj: Trajnostno v šolo.    Akcija Trajnostno v šolo poteka pod okriljem..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

NA TEST HOJE KRsKOLESOM

Uporabnike sistema KrsKolesom vabimo, da se v soboto, 2.9. med 9. in 12. uro s kolesi pripeljejo do Atletskega stadiona Kranj, kjer je postaja Športni Park ter  se udeležijo 2-kilometrskega testa..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

22. Evropski teden mobilnosti bo usmerjal k varčnosti pri..

Evropski teden mobilnosti (ETM) bo letos potekal med 16. in 22. septembrom s poudarkom na temo "Varčne poti". V ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

TRAJNOSTNO V SLUŽBO

Vabimo vas, da se pridružite akciji Mestne občine Kranj in Centra za trajnostno mobilnost Kranj: Trajnostno v službo.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI KRANJ

Pripravili smo pester program Evropskega tedna mobilnosti.
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

KR" Trajnostni športni bazar

Vabimo Vas na tržnico trajnostno mobilnostne opreme.   Imeli boste izjemno priložnost, da Vašo rabljeno športno opremo (kolesa, kolesarska oprema, skiroje, rolerje, rolke, ipd.) zamenjate,..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

Kr Povej Kršitev KrsKolesom

Ste opazili nepravilno in neprimerno rabo sistema KrsKolesom?   Vabljeni, da nam sporočite kršitev pravil uporabe sistema Gorenjska.bike preko spodnjega obrazca.   Bodite odgovorni in varni v..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

Vandalizem in nepravilna uporaba sistema Gorenjska.bike

  Na območjih Mobiln.si, kjer nudimo souporabo koles v 34 občinah, se srečujemo s povečanim številom vandaliziranih in poškodovanih koles ter nepravilno uporabo le-teh.   Največji..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

Sistem KRsKOLESOM v uporabi tudi pozimi

Sistem za izposoj koles v Mestni občini Kranj KRsKOLESOM je to jesen dobil še 29. postajališče. Nahaja se pred Kovačnico – podjetniškim inkubatorjem Kranj v starem mestnem jedru Kranja. Kolesa..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

Otvoritev sistema za izposojo koles v Škofji Loki

Sistemu Gorenjska bike se z današnjim dnem pridružuje tudi sistem za izposojo koles v Občini Škofja Loka, sistem Ekoloka, trenutno s 7 postajami in 40 kolesi (navadna in el.kolesa). 
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

S kolesarskim pasom Predoslje–Britof sklenjen severni..

Kolesarji in drugi udeleženci v prometu ste v teh dneh že opazili nova označena kolesarska pasova na lokalni cesti med Predosljami in Britofom. S tem dobrih 800 metrov dolgim odsekom je tako..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

Na voljo znova e-kolesa, odpira se tudi Gorenjska.bike

Paketi za izposojo koles še vedno po polovični ceni   Na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, se v sistem KRsKOLESOM vračajo električna kolesa, odpira pa se tudi sezona enotnega sistema za izposojo..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

Delno zapiranje sistema čez zimo in zimski režim delovanja

Spoštovani uporabniki, deli sistema Gorenjska Bike v občinah Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič se z mesecem novembrom in ob koncu sezone zapirajo, tako da se vsa kolesa odpeljejo s postaj in..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

Gorenjska.bike odprl letošnjo sezono

Od tega tedna dalje je znova odprt sistem Gorenjska.bike, ki je zaživel julija lani kot enoten sistem izposoje koles, vzpostavljen v petih gorenjskih občinah: v Kranju, Naklem, Radovljici, v..
BERI VEČ
ZADNJA NOVICA

Na Gorenjskem so zagnali Gorenjska.Bike

Na Gorenjskem so danes zagnali mrežo za izposojo koles Gorenjska.bike, ki je nastala v okviru projekta Hitro s kolesom. Z vzpostavitvijo mreže v petih občinah Gorenjske so nadgradili že obstoječe..
BERI VEČ

OBČINE V KOLESARSKEM SISTEMU GORENJSKA.BIKE