OBVESTILO O OBJAVI JAVNEGA RAZPISA   Obveščamo vas, da je na spletni strani www.jesenice.si objavljen Javni razpis za sofinanciranje turističnih programov v občini Jesenice za leto 2017. Namen razpisa je spodbujati razvoj turističnih programov in turistične ponudbe, namenjene obiskovalcem, urejanje in olepševanje krajev, spodbujanje društvene dejavnosti na področju turizma in pospeševanje promocije turizma za območje občine Jesenice. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje programov s področja turizma, ki so v javnem interesu.  To so predvsem: programi razvoja in urejanja izgleda kraja (npr. urejanjerazgledišč, vstopnih točk, počivališč – klopi, mize, koši, ocvetličenjeipd.), programi razvoja in vzdrževanja skupne turistične infrastrukture (npr. turistične signalizacije, tematske, turističnih poti, planinske poti, sprehajalne poti ipd.), programi ohranjanja in oživljanja kulturne in naravne dediščine v turistične namene, trženje celovite turistične ponudbe na ravni turističnega območja (npr. izdajanje promocijskega materiala, spletno trženje, obiski sejmov, predstavitve na sejmih, nastopi na sejmih ipd.), programi, ki razvijajo celovite turistične proizvode občine Jesenice, programi, ki prispevajo k ozaveščanju in spodbujanju lokalnega prebivalstva za pozitiven odnos do turistov in turizma, izdelava in promocija turističnih spominkov oz. izdelava idejne zasnove turističnih spominkov, delovanje turističnih društev.   Višina sredstev namenjenih za javni razpis znaša 7.000,00 €. Za prijavitelje bo organizirana predstavitev javnega razpisa, ki bo v…
Revija Avto-Dom je osrednji medij namenjen vsem ljubiteljem kampinga in karavaninga. V marčevski številki (l.2017) so spisali prispevek o našem mestu Jesenic. Vabljeni k branju, prispevek je med priloženimi dokumenti.
Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, so nas na Stari Savi obiskali učenci II. letnika Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici. Dogodka so se udeležili tudi občani občine Jesenice ter seveda strokovni sodelavci v turizmu - turistični vodniki, ki vodijo skupine v lokalnem in širšem prostoru. Bilo je zanimivo, poučno in tudi zelo zabavno.   Zahvaljujemo se za dobro sodelovanje: - Srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici, - Sodelavcem v Gornjesavskem muzeju Jesenice, - predavateljema in lokalnima vodnikoma Aljoši Žnidar in Almirju Turkešu, - predavateljema in lokalnima vodnikoma Andražu Sodji in Marku Arhu, - ostalim obiskovalcem in poslušalcem za izkazano zanimanje in sodelovanje na strokovni debati.
Vabljeni v prostore TIC Jesenice, kjer vas čakajo koledarji za leto 2017.
OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU PLEZALNE STENE NA STARI SAVI JESENICE   Obveščamo vas, da je plezalna stena na Stari Savi ponovno odprta vsak ponedeljek, sredo in soboto med 17:00 in 21:00, oziroma po predhodnem dogovoru. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo v času uradnih ur na telefonski številki 031 334 423.

URADNE URE

  • Maj, junij, september, december
  • ponedeljek – petek 08.00 - 16.00
  • sobote 10.00 – 16.00
  • Julij, avgust
  • ponedeljek – petek 09.00 – 19.00
  • sobote 10.00 – 16.00
  • Oktober, november, januar, februar, marec, april
  • ponedeljek – petek 08.00 - 16.00
  • Sobote, nedelje zaprto