Print this page
May 2020 28

Brezplačni prevozi v gore - sezona 2020

Prevozi v gore

V Slovenskem planinskem muzeju je ena od njihovih glavnih nalog tudi ohranjanje (gorske) narave. Pri njih deluje prva info točka Alpske konvencije v Sloveniji, ki se zavzema za zaščito Alp, pri njih je info točka Triglavskega narodnega parka, ki skrbi, da bomo svet okoli Triglava ohranili tudi za naše zanamce. Prav tako v Muzeju najdete informacijsko točko Planinske zveze Slovenije ter Turistično-informacijsko točko Dovje-Mojstrana.

Ker se zavedajo, da so podnebne spremembe čedalje večji globalni problem, so se s partnerji Planinsko zvezo Slovenije, Znanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Občino Kranjska Gora in Turističnim društvom Dovje-Mojstrana prijavili na razpis Ministrstva za okolje in prostor za predstavljanje Alpske konvencije v Sloveniji s projektom Obisk gora v času podnebnih sprememb.

Ena od njihovih projektnih aktivnosti bodo tudi brezplačni prevozi z železniške postaje Jesenice med njihovimi muzejskimi hišami (Slovenski planinski muzej, Muzej Kranjska Gora, Muzej delavske kulture Jesenice, Muzej Kosova graščina Jesenice) in brezplačni prevozi v triglavske doline.

Prevozi v gore:

Jesenice – Vrata

Ob torkih in četrtkih nudijo prevoze na relaciji Jesenice – Mojstrana – Vrata in nazaj. Spodaj si lahko ogledate točen urnik prevozov.

Urnik prevozov

Prevozi v gore:

Jesenice – Krma

Ob sredah nudijo prevoze na relaciji Jesenice – Mojstrana – Krma in nazaj.
Spodaj si lahko ogledate točen urnik prevozov.

Urnik prevozov

Prevozi med muzeji:

Jesenice – Kranjska Gora

Ob petkih in sobotah za imetnike muzejskih vstopnic nudijo prevoze med muzeji na relaciji Jesenice – Mojstrana – Kranjska Gora in nazaj. Urnik prevozov najdete spodaj.

Urnik prevozov
Read 1099 times Last modified on Thursday, 28 May 2020 15:52