Skok na osrednjo vsebino
okt 2020 19

STO objavila priročnik Slovenia Unique Experiences

 

Slovenska turistična organizacija je izdala priročnik Slovenia Unique Experiences (SUE), ki bo ponudnikom in destinacijam z natančno opredelitvijo in opisom kriterijev 5-zvezdičnih doživetij olajšal proces prijave in s tem prispeval k razvoju tovrstnih doživetij v Sloveniji.

»5-zvezdična doživetja« so obstoječa ali nadgrajena petzvezdična doživetja, ki sledijo opredeljenemu konceptu, izpolnjujejo kriterije in z vključitvijo v izbrano zbirko edinstvenih, avtentičnih doživetij premium kakovosti, ki podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Sloveniase predstavljajo in tržijo pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE) ter prispevajo k pozicioniranju naše dežele v skladu z zastavljeno vizijo »Slovenije kot zelene butične destinacije za petzvezdična doživetja«.  

Namen Priročnika SUE je natančneje pojasniti koncept 5-zvezdičnih doživetij in znotraj le-teh specifiko doživetij, ki jih STO uvršča v zbirko SUE. Priročnik natančneje pojasnjuje kriterije (10 vsebinskih sklopov, 30 kriterijev) ter podaja priporočila in primere dobrih praks po vseh vsebinskih sklopih.

Z izdelavo priročnika SUE želi STO povečati število kakovostnih prijav na poziv Slovenia Unique Experiences, povečati število doživetij v zbirki ter širše uveljaviti koncept 5-zvezdičnih doživetij v podporo uresničevanju vizije Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja.

Uvodoma so v priročniku pojasnjeni osnovni pojmi (vizija, butičnost, zeleno, 5-zevzdično), ki prijaviteljem pomagajo razumeti koncept 5-zvezdičnih doživetij in zbirke SUE. V drugem sklopu so razloženi vhodni pogoji za prijavo doživetja, obvezne priloge in vseh 10 vsebinskih sklopov, razdeljenih na 30 kriterijev, ki so podprti z razlagami, priporočili in primeri dobrih praks. Tretji del pojasni korake, kako se lotiti razvoja 5-zvezdičnih doživetij in na kaj vse morajo prijavitelji pomisliti, če želijo uspešno vzpostaviti in upravljati ta doživetja. Sledijo ključna priporočila za področje trženja – od pomena kakovostnih orodij do trženjskih kanalov ter na koncu izbor odgovorov, ki pomagajo razjasniti vsa ključna vprašanja.

Predstavitev doživetij, ki so nosilci znaka SUE, je na voljo tukaj

 

Za vsa vprašanja so vam na voljo na e-mail naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..    

Prebrano 686 krat

* URADNE URE

 • Januar, februar, marec, april, oktober, november
 • ponedeljek–petek:
  8.00–12.30 in 13.00–16.00
 • sobota, nedelja: zaprto
 • Maj, junij, september, december
 • ponedeljek–petek:
  8.00–12.30 in 13.00–16.00
 • sobota:
  10.00–12.30 in 13.00–16.00
 • Julij, avgust
 • ponedeljek–petek:
  9.00–12.30 in 13.00–19.00
 • sobota:
  10.00–12.30 in 13.00–16.00

Uredniki