Skok na osrednjo vsebino
No result.

Kabinet župana

T: 04 586 92 32, E: novice.jesenice@jesenice.si

Obveščamo vas, da zaradi slabe vremenske napovedi jutri, v nedeljo, 29. maja 2022, avtobus Med narcise z busom ne bo vozil. Cesta bo normalno prevozna za osebna vozila.

Kljub dežju pa danes potekata prireditvi 6 ur Španovega vrha in Miss narcis, obiščete ju lahko z brezplačnim avtobusom, ki danes vozi vse do 23. ure.

Ker sta cesti, ki vodita v Planino pod Golico in v Javorniški Rovt, med cvetenjem narcis zaprti za promet, Občina Jesenice za obiskovalce zagotavlja P+R sistem z brezplačnim avtobusnim prevozom. Prvo veliko parkirišče, ki ga obiskovalci narcis lahko uporabijo, se nahaja pred Občino Jesenice; avtobus ustavlja v neposredni bližini - na avtobusni postaji Občina Jesenice. Ker pa se parkirišče lahko hitro zapolni, lahko obiskovalci uporabijo tudi še nekaj drugih večjih parkirišč, ki se nahajajo v bližini avtobusnih postajališč v smeri Javorniškega Rovta ali Planine pod Golico.

 

Spodaj navajamo nekaj predlogov večjih javnih parkirišč:

 1. Parkirišče pri Občini Jesenice
 1. Parkirišče Fiprom
 1. Parkirišče za stavbo Gorenjske banke
 1. Parkirišče za gledališčem Toneta Čufarja
 1. Železniška postaja Slovenski Javornik
 1. Parkirišče nasproti restavracije Ejga (nekdanji mini golf)

Narcise so trenutno v razcvetu tako v Planini pod Golico kot v Javorniškem Rovtu, zato smo na Jesenicah že minuli konec tedna, ko je bil prvič v tej sezoni organiziran brezplačen avtobusni prevoz do omenjenih vasi, zabeležili ogromen obisk. Samo v nedeljo se je z brezplačnimi avtobusi v vasi nad Jesenicami prepeljalo okrog 1.500 potnikov, večino tega v Planino pod Golico, poleg tega pa so se v vasi dodatno povzpeli še obiskovalci z okrog 20 avtobusi posebej organiziranega in prej napovedanega prevoza. Zaradi velikega števila obiskovalcev, ki je organizatorje, glede na število lanskih obiskovalcev v prvem tednu brezplačnega prevoza, presenetilo, je v dopoldanskem času pred avtobusi in v njih nastala tudi gneča.

Kaj početi maja, če si želite odpočiti glavo in oči v prijetnem okolju in čudoviti naravi nad Jesenicami? Da bomo predlagali obisk narcis, je jasno, ampak možnosti je še veliko! Ne ubirajte vedno istih poti, temveč vabljeni, da doživite še kaj dodatnega.

Golica

Kraljica izletov je prav gotovo Golica, ki jo lahko dosežete po različnih poteh in iz različnih izhodišč. Lep izlet iz Javorniškega Rovta lahko najdete na tej povezavi, z izhodiščem v Planini pod Golico pa na vrh, mimo narcisnih poljan, vodi pot na tej povezavi. Izlet lahko začnete že na Jesenicah in se peš odpravite po Stari rudni poti, ki originalno pripelje do Savskih jam, od koder lahko nadaljujete proti Golici ali pa se v Prihodih usmerite proti Črnemu in Španovemu vrhu. Če bo takrat energije še dovolj, je do Pristave 2 uri hoda. Pot je označena in jo lahko najdete na priloženem letaku. Od tam pa na avtobus in ste spet na Jesenicah!

Za kolesarje ali uživače

Vedno več je ljubiteljev vrtenja pedalov in tudi za to so pod pobočji Karavank idealni pogoji. Gorskokolesarski učni center Pristava (GKUC Pristava) ob sobotah vabi na vodene kolesarske izlete, v sklopu katerih bodo pokazali osnovne tehnike gorskega kolesarjenja in preizkusili se boste lahko tudi na kolesarskem poligonu. Več informacij lahko najdete na www.projektnatura.si.

Tisti, ki pa vam prija malo bolj lagoden obisk, se lahko iz Planine pod Golico proti gostišču Pr` Betel zapeljete s kočijo (kmetija Smolej-Uric).

Prihajajoči konec tedna je prvi vikend v času cvetenja narcis, ko je predvidena zapora ceste v Planino pod Golico in Javorniški Rovt. Obiskovalci boste lahko svoja vozila brezplačno parkirali pred Občino Jesenice, avtobus za Javorniški Rovt in Planino pod Golico pa vas bo pobral na avtobusni postaji "Jesenice Občina". V priponkah objavljamo vizualni načrt zapor, parkirišč in avtobusnih postajališč brezplačnega avtobusa

Narcise že cvetijo, vabljeni na obisk.

Narcise že cvetijo in bližajo se najbolj obiskani dnevi karavanških gora. Ob lepih koncih tedna, predvidoma 14. in 15. maja, 21. in 22. maja ter 28. in 29. maja 2022 bosta postavljeni zapori na Cesti v Rovte pri križišču v Trebežu in na Cesti pod Golico pri odcepu na Ulico Staneta Bokala na Jesenicah. V tem času bo med 7.00 in 17.00 izpred občine Jesenice v Planino pod Golico in v Javorniški Rovt vozil brezplačen avtobus, ki bo ustavljal na vseh vmesnih postajah. Vozni red si lahko ogledate v priloženi priponki pod prispevkom.

Prehod na zapori bo omogočen:

 • prebivalcem za zaporo,
 • lastnikom vikendov za zaporo,
 • gostom z rezervacijo v gostinskih in nastanitvenih obratih,
 • gostom drugih ponudnikov (npr. Kmetija Smolej-Uric),
 • avtobusom z organiziranimi skupinami obiskovalcev,
 • invalidom,
 • interventnim službam (Policija, reševalci, gasilci, GRS …),
 • sorodnikom/prijateljem domačinov, ki imajo zagotovljeno parkirno mesto pri svojcih/prijateljih.

 

* URADNE URE

 • Januar, februar, marec, april, oktober, november, december
 • ponedeljek–petek:
  8.00–12.30 in 13.00–16.00
 • sobota, nedelja: zaprto
 • Maj, junij, september
 • ponedeljek–petek:
  8.00–12.30 in 13.00–16.00
 • sobota:
  10.00–12.30 in 13.00–16.00
 • Julij, avgust
 • ponedeljek–petek:
  9.00–12.30 in 13.00–19.00
 • sobota:
  10.00–12.30 in 13.00–16.00

Uredniki