Ines Dvoršak

predstavnica Občine Jesenice za odnose z javnostmi
T: 04 586 92 34, E: ines.dvorsak@jesenice.si

 

Kmetijsko gozdarski zavod Kranj vabi na predavanje PREDELAVA ZELENJADNIC IN POLJŠČIN, ki bo v četrtek, 3. februarja 2022 ob 9.00 uri preko portala zoom.
Predavala bo Stanislava Pažek, skupna specialistka za predelavo zelenjave in poljščin pri KGZS – Zavod Ptuj.
 

Vsebina predavanja:

 • ureditev prostorov za dejavnost predelave zelenjadnic in poljščin
 • dobra higienska praksa v predelavi
 • liofilizacija zelenjadnic
 • najpogostejše napake pri konzerviranju
 • označevanje izdelkov

Ob zaključenem predavanju bo Stanislava na voljo za vprašanja udeležencem predavanja.

Za udeležbo je obvezna predhodna prijava na povezavo (kliknite na povezavo ali povezavo skopirajte v brskalnik): https://forms.gle/xMiRXBMxFSPmAX548
Lahko pa se prijavite tudi na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefon 04/5112701 (Vanja) ali elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefon 04/5353617.
Po prijavi, dan pred predavanjem boste prejeli povezavo za seminar.

 

Vabljeni k prijavam tako obstoječi nosilci dejavnosti, potenciali novi in vsi ostali, ki vas tematika zanima.
 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vas v sklopu projekta ANIMA SANA vabi k sodelovanju.
Tokrat za vas pripravljamo brezplačno spletno delavnico STRES & SPROŠČANJE.
Delavnica bo potekala v SREDO, 26. JANUARJA 2022, ob 18.00 preko aplikacije ZOOM.
Ker stres vpliva na vsa področja naših življenj, je ključno, da najdemo primerne protiuteži, ki nam bodo pomagale pri soočanju in premagovanju stresa.
 
V okviru delavnice boste spoznavali:

 • kaj stres je in kako ga občutimo,
 • kako narediti korake za razbremenitev pritiska in ponovno pridobitev nadzora,
 • kako uporabiti moč svojih čutil za lajšanje stresa,
 • različne vaje in tehnike sproščanja,
 • osebno izkušnjo predavateljice.

 
»Postanite srečnejši, bolj zdravi in produktivnejši. Ključ do hitrega lajšanja stresa je eksperimentiranje in odkrivanje edinstvenih čutnih izkušenj, ki vam najbolj ustrezajo. In ravno to, boste spoznali na delavnici.«
 
Izvedba:
Armina Džafič - podjetnica, predavateljica, mentorica.

Prijave in  informacije:
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Urška Luks
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

PRIJAVE SO OBVEZNE.
 
Projekt ANIMA SANA je sofinanciran s strani Občin Bled, Bohinj, Gorje, Jesenice, Kranjska Gora, Radovljica in Žirovnica ter je namenjen občanom navedenih občin. Udeležba v projektu je brezplačna.

Zaradi covid ukrepov je v dvorani omejeno število sedežev, zato je potrebno svoj prihod
na predstavo vnaprej potrditi na tel.: 04/583 31 00 ali na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Pri blagajni boste na dan predstave prevzeli nove vstopnice. Velja tudi za gledališke abonente.
Zaradi covid ukrepov je v dvorani omejeno število sedežev, zato je potrebno svoj prihod
na predstavo vnaprej potrditi na tel.: 04/583 31 00 ali na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Pri blagajni boste na dan predstave prevzeli nove vstopnice. Velja tudi za gledališke abonente.

Z muzejskim večerom se bomo poklonili dramskemu in filmskemu igralcu Mihi Balohu, častnemu občanu Jesenic. Udeležence muzejskega večera bo v Balohov gledališki in filmski svet popeljal Aljaž Pogačnik, muzejski svetovalec in kustos Gornjesavskega muzeja Jesenice. V prvem delu bo predstavil začetke na deskah domačega jeseniškega gledališča, prve profesionalne vloge v SNG Drama v Mariboru in Slovenskem stalnem gledališču v Trstu ter čas osebnega iskanja in navdušenja nad dramsko igro v Eksperimentalnem gledališču/Gledališkem ateljeju, na Odru 57 in v eksperimentalnih skupinah v Ljubljani in SLG Celje. V drugem delu pa bo predstavil Baloha kot uspešnega filmskega igralca. Veliko spremembo v karieri je Balohu prineslo sodelovanje v filmu Veselica (1960) režiserja Jožeta Babiča. Igral je glavno vlogo Aleša in zanjo leta 1961 dobil zlato puljsko areno za najboljšo moško vlogo. S tem filmom je bila rojena jugoslovanska filmska zvezda. Nagrada mu je prinesla številne nove filmske vloge ljubimcev in junakov tako v domačih kot tujih filmih. Miha Baloh je v poklicu svobodnega filmskega umetnika zdržal 18 let. Gledalce in predvsem gledalke je privlačil s svojim igralskim talentom in karizmo.

Zaradi covid ukrepov je v dvorani omejeno število sedežev, zato je potrebno svoj prihod
na predstavo vnaprej potrditi na tel.: 04/583 31 00 ali na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Pri blagajni boste na dan predstave prevzeli nove vstopnice. Velja tudi za gledališke abonente.
Zaradi covid ukrepov je v dvorani omejeno število sedežev, zato je potrebno svoj prihod
na predstavo vnaprej potrditi na tel.: 04/583 31 00 ali na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Pri blagajni boste na dan predstave prevzeli nove vstopnice. Velja tudi za gledališke abonente.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vas v sklopu projekta Podjetniška kavica vabi na brezplačno spletno delavnico POT PRODAJE: Kje se največkrat zatakne in kako se rešiti iz zagate?
 
Vsebina:
Pri prodaji se največkrat zatakne na treh ključnih točkah:
•       svoje ideje, storitve ali izdelka ne znamo stranki predstaviti na njej razumljiv način,
•       ne znamo ugotoviti njene ključne potrebe, kaj je tisto, kar pravzaprav potrebuje,
•       ko stranka reče "Ne!", prehitro odnehamo in ne zaključimo prodaje.
 
Na spletnem seminarju se bomo pogovarjali o tem, kako se ključnim zankam prodaje izogniti oziroma jih izkoristiti za uspešen zaključek prodaje:
 
kako ugotoviti, kaj stranka (dejansko) potrebuje, kaj ji je res pomembno in kako te informacije učinkovito izkoristiti pri prodajnem pogovoru,
kako predstaviti ponudbo stranki na način, da začuti, zakaj ji je prav naša ponudba "pisana na kožo”,
kako “ne” izkoristiti kot zlato priložnost za zaključiti prodajno/pogajalski pogovor.
 
Izvedba:
Sebastian Radetić Car, StepUp36
Dogodek bo potekal preko aplikacije Zoom.
 
Prijave in informacije:
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Urška Luks  - E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
PRIJAVE SO OBVEZNE
 
Delavnica bo potekala v sklopu projekta Podjetniška kavica, ki ga financirajo Občina Bohinj, Občina Gorje, Občina Jesenice, Občina Kranjska Gora, Občina Radovljica In Občina Žirovnica.

Lokalna akcijska skupina za preprečevanje odvisnosti v občini Jesenice, ki v občini Jesenice deluje že od leta 1998, vsako leto v novembru, ki je posvečen boju proti odvisnosti, v sodelovanju z različnimi lokalnimi društvi, šolami in drugimi organizacijami pripravi veliko število različnih aktivnosti – od delavnic in predavanj do informiranja in ozaveščanja –, katerih namen je preprečevati različne oblike odvisnosti. Letošnje aktivnosti bodo potekale pod sloganom »Skupaj zmoremo več – čas za odklop!«. Aktivnosti v sklopu meseca boja proti odvisnosti se bodo sicer izvajale do marca, v okviru projekta pa bodo tudi letos aktivne vse jeseniške osnove šole, Srednja šola Jesenice in Gimnazija Jesenice, ki za svoje učence in dijake načrtujejo izvajanje vrste predavanj in delavnic.

Lokalna akcijska skupina kot osrednji letošnji dogodek organizira tematsko predavanje mag. Martina Lisca na temo zasvojenosti z zasloni, ki bo v sredo, 17. 11. 2021 ob 17. uri v Kolpernu na Stari Savi. Brezplačno predavanje je namenjeno staršem in drugi zainteresirani javnosti. 

Seznam in termine prireditev, ki so namenjene širši javnosti in so v celoti brezplačne, objavljamo v priponki.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske bo ustvarjalcem iz občin Gorje, Kranjska Gora, Jesenice in Radovljica v letošnjem letu omogočila malo drugačno možnost prodaje, in sicer preko zakupa spletne trgovine na UNIKATNI TRŽNICI - https://www.unikatnatrznica.si/. V sklopu projekta Ustvarjalni podjetnik bomo poskrbeli za zakup in stroške prodaje na tej platformi. To pomeni, da bo takšna vključitev za ustvarjalce iz navedenih občin brezplačna. 

Za vse zainteresirane bomo v torek, 9. novembra 2021, ob 18.00 preko aplikacije Zoom izvedli predstavitev platforme Unikatna tržnica ter izobraževanje, kako svoje izdelke prodati preko navedene spletne strani.

S predavateljico in skrbnico spletne strani Unikatna tržnica bomo pogledali:

 • postopek registracije s praktičnim prikazom,
 • kako umesti izdelke na portal UNIKATNA TRŽNICA,
 • predstavitev poteka prodaje preko portala,
 • kako pripraviti vsebine,
 • druge nasvete in priporočila ...

Na ta način želimo ustvarjalcem približati in omogočiti tudi spletno prodajo, ki v trenutnih razmerah predstavlja odlično poslovno priložnost.

Vse zainteresirane ustvarjalce, ki bi želeli prodajati preko platforme Unikatna tržnica, prosimo, da nam svoj interes izkažete do srede, 3. novembra 2021, na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

 

Projekt Ustvarjalni podjetnik v letu 2021 financirajo Občina Gorje, Občina Jesenice, Občina Kranjska Gora in Občina Radovljica.

 

 

V programu nastopajo:

 • Moški pevski zbor Društva upokojencev Jesenice, pod vodstvom Petra Novaka

 • Mešani pevski zbor kulturnega društva »Odmevi« iz Kranjske Gore,  pod vodstvom Petra Novaka

 • Učenci Glasbene šole Jesenice

 • Folklorna skupina »Juliana«, KŠD Hrušica, pod vodstvom Sonje Kovač

Napovedovalka in povezovalka programa bo Branka Smole.

Zadnji vikend v septembru, od petka, 24., do nedelje, 26. septembra, bo potekal največji letošnji trail tekaški dogodek pri nas - Julian Alps Trail Run. Tekaški junaki se bodo spopadli s 6 različnimi trasami (od 10 do 170 km), med katerimi bodo te vodile tudi po območju občine Jesenice. Na Jesenicah, natančneje v Planini pod Golico, se bo v soboto, 25. septembra 2021, začela 30-kilometrska trasa, kjer bo tekače takoj čakalo 800 m vzpona do vrha Golice, nato pa bodo tekli od Golice, preko Hruškega vrha in vse do Dovške Babe. Sledil bo spust, kjer se bodo po več kot 1000 metrih spustili do postaje na Dovjem, pretekli nekaj kilometrov po dolini ob reki Savi in neto spet v hrib, natančneje na Srednji Vrh. Iz Srednjega Vrha bo sledil samo še spust in prihod v cilj v Kranjski Gori. Štart tekačev na parkirišču pod Španovim vrhom.

Obiskovalce vabimo, da tekače v Planini pod Golico pozdravijo od 9.00 do 10.30, ko bo na omenjeni lokaciji potekalo dogajanje.

Tekači so vedno zelo veseli vsakršne vzpodbude pred štartom, pa tudi prijazne besede in navijanja.

Parkirišče pod Španovim vrhom bo zaradi prireditve zaprto, zato obiskovalcem predlagamo, naj do štartnega mesta pridejo peš.

Več o teku najdete na https://trailrun.si/30km/

 

* URADNE URE

 • Januar, februar, marec, april, oktober, november
 • ponedeljek–petek:
  8.00–12.30 in 13.00–16.00
 • sobota, nedelja: zaprto
 • Maj, junij, september, december
 • ponedeljek–petek:
  8.00–12.30 in 13.00–16.00
 • sobota:
  10.00–12.30 in 13.00–16.00
 • Julij, avgust
 • ponedeljek–petek:
  9.00–12.30 in 13.00–19.00
 • sobota:
  10.00–12.30 in 13.00–16.00

Uredniki