Ines Dvoršak

predstavnica Občine Jesenice za odnose z javnostmi
T: 04 586 92 34, E: ines.dvorsak@jesenice.si

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta Europe Direct Gorenjska vabi na brezplačno delavnico »KREATIVNO REŠEVANJE PROBLEMA«, ki bo potekala v sredo, 10. marca 2021, med 17.00 in 20.00 uro preko ZOOM-a.

Ste se kdaj znašli v situaciji, ko preprosto niste vedeli kako naprej? Vas je bilo strah narediti korak naprej, ki bi morda pomenil napačno smer?
Strah je močno čustvo, ki vpliva na naše zdravje, na naše vsakodnevne odločitve, močno zaznamuje našo kariero, karakter, odločitve, .... Zato se je izjemno pomembno soočiti z njim, pridobiti ključna znanja kako naprej v teh časih brez primere. Z učinkovitimi koraki boste vzpostavili boljše odnose do zaposlenih, do vodij, odločali se boste z manj ali skoraj nič strahu, delovali lahkotno, brez stresa, fokusirani na rešitve, odprti za nova znanja, dobili nove poslovne ideje, ... Bodite v skupini podjetnikov ali posameznikov, ki ne prepuščajo naključju kaj se bo z njimi zgodilo - vzemite vajeti v svoje roke.

Delavnico bo izvajala Armina Džafić - podjetnica, mentorica, predavateljica, business & life coach.

Prijave in  informacije:

Spletne prijave sprejemamo na:  https://bit.ly/3pHZJ4P

Dodatne informacije:
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Jasmina Bagar
 T: 04 581 34 18,  E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Dandanes se veliko mladih kot tudi starejših ukvarja s hobiji tesno povezanimi z umetnostjo. Številni sami izdelujete nakit, oblikujete izdelke iz umetnih mas, lesa in gline, se ukvarjate s kvačkanjem, pletenjem, klekljanjem, šivanjem ter brušenjem stekla. Drugi radi poprimete za čopič, svinčnik ali oglje, se posvetite kiparstvu ter drugim najrazličnejšim ročnim spretnostim. Umetnost ne pozna meja, a vsak začetek zna biti težak.
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske zato vabi vse, ki radi ustvarjate, k sodelovanju v projektu USTVARJALNI PODJETNIK. Z izdelovanjem nakita, slikanjem, šivanjem, pletenjem, izdelavo lesenih izdelkov in drugimi ustvarjalnimi tehnikami lahko tudi zaslužite. Osnovni namen projekta je namreč pomagati ustvarjalcem na pot podjetništva in hobije spreminjati v poslovne priložnosti.
V sklopu projekta bomo ustvarjalcem pomagali pri ureditvi ustreznih statusov za prodajo, zanje organizirali različne izobraževalne delavnice, jim omogočili prodajo v okviru različnih dogodkov (Vintgar, Unikatna tržnica,…), pripravili promocijski katalog in vzpostavili povezovanje z drugimi ustvarjalci. Za vsakogar se bo našla kakšna zanimiva, poučna in tudi donosna aktivnost.
V letošnjem letu bomo v projekt povezovali ustvarjalce iz občin Gorje, Jesenice, Kranjska Gora in Radovljica  - ustvarjalce občin, ki so s sofinanciranjem v letu 2021 projekt podprle.
Uvodna predstavitev projekta, v okviru katere boste lahko izrazili tudi svoje želje, potrebe in pričakovanja, bo potekala v četrtek, 18. februarja 2021, ob 17.00 uri preko aplikacije Zoom.
Udeležba v projektu je BREZPLAČNA.
 

Za vse dodatne informacije in prijavo k sodelovanju nas lahko kontaktirate na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličete na telefonsko številko 04 581 34 17 (Urška Luks).
Vabljeni, da se nam pridružite oziroma da vabilo delite, s kom bi ga sodelovanje zanimalo.
Projekt financirajo Občine Gorje, Jesenice, Kranjska Gora in Radovljica.

V letošnjem letu Združenje zgodovinskih mest Slovenije, katerega članica je od konca leta 2016 tudi Občina Jesenice, v letu 2021 obeležuje 20. obletnico združenja.

Praznovali bomo kar celo leto, a delavno in v kulturnem abonmaju v prvi izvedbi predstavili raznoliko kulturo, ki živi, ustvarja in bogati zgodovinska mesta vse dni v tednu in 365 dni v letu.

Praznovanju se bo priključila tudi občina Jesenice, kjer smo prepričani, da bo dokončanje pravkar potekajoče obnove Ruardove graščine močno obogatilo tako turistično in kulturno dogajanje v samem mestu kot tudi raznoliko ponudbo Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

Osnovni cilj Združenja zgodovinskih mest Slovenije je organizirano in povezano nastopanje ter delovanje zgodovinskih mest Slovenije v zasledovanju skupnih interesov in ciljev, vse z namenom spodbujati razvoj in novo življenje zgodovinskih mest. Začetki združenja segajo že v leto 1993, ko so skupščine občin Piran, Ptuj in Škofja Loka z namenom organiziranega sodelovanja pri izvajanju prenove starih mestnih jeder ustanovile Skupnost starih mest Republike Slovenije. Leta 2001 je skupnost prerasla v gospodarsko interesno združenje. Trenutno se v združenju povezuje 18 starih slovenskih mest (poleg Jesenic še Brežice, Celje, Idrija, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk).

 

Spletno stran Združenja zgodovinskih mest Slovenije si lahko ogledate TUKAJ.

Vsebina:
Tako v tujini, kot v Sloveniji je potrebno ustvariti vizualno zanimive, kreativne in sveže predstavitve, da pritegnemo pozornost  potencialnih kupcev ali vlagateljev in izstopimo iz množice, ne glede na to, ali zgolj oglašujemo od ust do ust ali se potegujemo za projekt z velikim podjetjem.

 V okviru seminarja boste spoznali elemente verbalne in vizualne predstavitve izdelka ter podajanja idej na kratek in jedrnat način (t.i. elevator pitch). Pogledali si bomo nekaj možnosti kako na zanimiv način predstaviti nekaj povsem običajnega.

 
Izvedba: 

 • mag. Anja Tolar Tomšič

 

Prijave in  informacije: 

​​​​​​​Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Urška LuksE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.PRIJAVE SO OBVEZNE.

Vsebina:

Predstavljene bodo 3 platforme, ki so že nekaj časa na trgu:

 • Airbnb
 • Tripadvisor / Viator / Bokun
 • Experience Slovenia / eTrips


Udeleženci bodo spoznali delovanje vseh treh platform z vidika digitalne prodaje doživetij, njihove posebnosti ter iztočnice za pripravo doživetij, da bodo le ta primerna za vključitev v on-line digitalno prodajo s spletnim plačilom.


Izvedba: 

 • UROŠ BUDA, Zavod GSD, področna turistična organizacija za razvoj zasebnih nastanitev

 

Prijave in  informacije: 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Urška LuksE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.PRIJAVE SO OBVEZNE.

Razvojna agencija zgornje Gorenjske v sklopu CLLD projekta Semenjalnica vabi na predavanje "Veš, kaj ješ?". Na predavanju med drugim tudi odgovori na vprašanje, zakaj je pomembno, s čim se prehranjujemo. Osvetlili bodo temeljne razlike, na kakšen način  je pridelana naša hrana. Predavala bo dr. Maja Kolar.

 

Enodnevni kolesarsko-pohodniški izlet po občini Jesenice

Opis doživetja: Zapeljite se skozi zgodovino železarskega mesta, izkoristite zapuščino mesta za oddih in odkrivajte naravne lepote

Opis izleta: Udeleženci izleta se bodo s kolesom podali na raziskovanje jeseniške občine. Ogledali si bodo območje Stare Save, Slovenskega Javornika, Koroške Bele, Lipc in Blejske Dobrave, za zaključek pa prehodili krožno pot skozi sotesko Vintgar. Nazaj na Jesenice se bodo vrnili z vlakom. Ob povratku si bodo na Železniški postaji Jesenice ogledali makete železnic.

 

Izhodišče:      - Železniška postaja Jesenice

                        - Stara Sava (predstavitev zgodovine fužinarskega naselja in življenja delavcev)

                        - po trasi ozkotirne Železnice do Slovenskega Javornika in naprej do Koroške Bele (ogled železarske industrije danes)

                        - prečkanje Savskega mostu, skozi naselje Lipce do akumulacijskega jezera Moste (vožnja s čolnom po kanjonu Save Dolinke, malica)

                        - po cesti do centra vasi Blejska Dobrava (tukaj bodo parkirali kolesa, se peš podali do vstopne točke v sotesko Vintgar in se skozi sotesko vrnili na izhodiščno mesto v centru vasi)

                        - povratek nazaj na Jesenice z vlakom

                        - ogled makete železnic na Železniški postaji Jesenice

 

Dvodnevni kolesarsko-pohodniški izlet po občini Jesenice

Opis doživetja: Zapeljite se skozi zgodovino železarskega mesta, izkoristite zapuščino mesta za oddih in odkrivajte naravne lepote

Opis izleta: Prvi dan se bodo udeleženci izleta s kolesom podali na raziskovanje jeseniške občine. Ogledali si bodo območje Stare Save, Slovenskega Javornika, Koroške Bele, Lipc in Blejske Dobrave, za zaključek pa prehodili krožno pot skozi sotesko Vintgar. Nazaj na Jesenice se bodo vrnili z vlakom. Ob povratku si bodo na Železniški postaji Jesenice ogledali makete železnic. Nastanitev na Jesenicah (večerja, nočitev, zajtrk). Drugi dan se bodo podali na pohod po Stari rudni poti z Jesenic do Planine pod Golico, se peljali z žičnico do Španovega vrha in se skozi Savske jame spustili nazaj v vas Planina pod Golico. Na Jesenice se bodo vrnili z organiziranim prevozom.

 

1. dan, izhodišče:     - Železniška postaja Jesenice

                                    - Stara Sava (predstavitev zgodovine fužinarskega naselja in življenja delavcev)

                                    - po trasi ozkotirne Železnice do Slovenskega Javornika in naprej do Koroške Bele (ogled železarske industrije danes)

                                    - prečkanje Savskega mostu, skozi naselje Lipce do akumulacijskega jezera Moste (vožnja s čolnom po kanjonu Save Dolinke, malica)

                                    - po cesti do centra vasi Blejska Dobrava (tukaj bodo parkirali kolesa, se peš podali do vstopne točke v sotesko Vintgar in se skozi sotesko vrnili na izhodiščno mesto v centru vasi)

                                    - povratek nazaj na Jesenice z vlakom

                                    - ogled makete železnic na Železniški postaji Jesenice

                                    - nastanitev na Jesenicah (večerja, nočitev, zajtrk)

2. dan, izhodišče:      - Železniška postaja Jesenice

                                    - Stara rudna pot (sprehod po poti, po kateri so tovorili železovo rudo iz rudnikov v Savskih Jamah)

                                    - vožnja z najstarejšo še delujočo žičniško napravo v Sloveniji do razglednega Španovega vrha (počitek malica)

                                    - povratek po pohodniški poti do Savskih Jam, ogled Korlnovega rova, obisk turistične kmetije Pr’Betel (kosilo)

                                    - povratek na Jesenice z organiziranim prevozom

V prihodnjih dneh zaradi koronavirusa odpadejo številne prireditve, med drugim tudi proslava ob občinskem prazniku, Jožefov sejem, Pomladni tek ter druge.

Občina Jesenice aktivno spremlja razvoj dogodkov, ki se nanašajo na koronavirus SARS-CoV-2 in sodeluje s pristojnimi zdravstvenimi službami glede preventivnih ukrepov v zvezi s širjenjem bolezni.

Splošna bolnišnica Jesenice je za obiskovalce popolnoma zaprta (izjema: bolnega ali poškodovanega otroka lahko spremlja zdrav starš ali skrbnik, dovoljena pa je tudi prisotnost zdrave osebe ob porodu). Vse obiskovalce prosijo, da upoštevajo obvestila o obveščanju ob prihodu v bolnišnico (pokličejo, pozvonijo) in navodila o dovoljenih poteh gibanja na območju bolnišnice. Vse, ki imajo povišano temperaturo, kašelj ali oteženo dihanje oz. znake prehladnega obolenja, prosijo, da ne hodijo na pregled, temveč pokličejo na telefonsko številko 031 614 068 (od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00) in prejeli bodo nov datum za pregled. Pred Urgentnim centrom je postavljen zabojnik, namenjen pregledu pacientov, ki izkazujejo simptome možne okužbe s korona virusom (povišana temperatura, kašelj in oteženo dihanje) in so bili v zadnjih dneh v Italiji ali v krajih zunaj Evrope, kjer je potrjena epidemija korona virusa. Tam bo paciente pregledal triažni zdravnik, pred vstopom pa je treba poklicati na številko 051 668 651 ali pozvoniti in počakati.

Tudi v Zdravstvenem domu Jesenice opozarjajo, naj pacienti s simptomi možne okužbe s korona virusom ne obiskujejo zdravstvenega doma, temveč najprej po telefonu pokličejo osebnega zdravnika, pri katerem bodo prejeli nadaljnja navodila in ki jih bo po potrebi napotil na testiranje na sprejemno točko pred Splošno bolnišnico Jesenice.

 

Za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 je priporočljivo upoštevati vsakodnevne preventivne ukrepe.

 • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
 • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo zaroke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

 

Za več informacij obiščite spletni strani:

 

Jesenice spadajo v območje Skupnosti Julijskih alp, ki zaenkrat spada v območje brez korona virusa. V zvezi s tem si lahko preberete tudi naslednje informacije:

URADNE URE

 • Maj, junij, september, december
 • ponedeljek – petek
  08.00 - 12.30 in 13.00 -16.00
 • sobota
  10.00 – 12.30 in 13.00 -16.00
 • Julij, avgust
 • ponedeljek – petek
  09.00 – 12.30 in 13.00 -19.00
 • sobota
  10.00 – 12.30 in 13.00 -16.00
 • Oktober, november, januar, februar, marec, april
 • ponedeljek – petek
  08.00 - 12.30 in 13.00 -16.00
 • sobota, nedelja zaprto

Uredniki