Nena Koljanin

 

Slovenska turistična organizacija je izdala priročnik Slovenia Unique Experiences (SUE), ki bo ponudnikom in destinacijam z natančno opredelitvijo in opisom kriterijev 5-zvezdičnih doživetij olajšal proces prijave in s tem prispeval k razvoju tovrstnih doživetij v Sloveniji.

»5-zvezdična doživetja« so obstoječa ali nadgrajena petzvezdična doživetja, ki sledijo opredeljenemu konceptu, izpolnjujejo kriterije in z vključitvijo v izbrano zbirko edinstvenih, avtentičnih doživetij premium kakovosti, ki podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Sloveniase predstavljajo in tržijo pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE) ter prispevajo k pozicioniranju naše dežele v skladu z zastavljeno vizijo »Slovenije kot zelene butične destinacije za petzvezdična doživetja«.  

Namen Priročnika SUE je natančneje pojasniti koncept 5-zvezdičnih doživetij in znotraj le-teh specifiko doživetij, ki jih STO uvršča v zbirko SUE. Priročnik natančneje pojasnjuje kriterije (10 vsebinskih sklopov, 30 kriterijev) ter podaja priporočila in primere dobrih praks po vseh vsebinskih sklopih.

Z izdelavo priročnika SUE želi STO povečati število kakovostnih prijav na poziv Slovenia Unique Experiences, povečati število doživetij v zbirki ter širše uveljaviti koncept 5-zvezdičnih doživetij v podporo uresničevanju vizije Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja.

Uvodoma so v priročniku pojasnjeni osnovni pojmi (vizija, butičnost, zeleno, 5-zevzdično), ki prijaviteljem pomagajo razumeti koncept 5-zvezdičnih doživetij in zbirke SUE. V drugem sklopu so razloženi vhodni pogoji za prijavo doživetja, obvezne priloge in vseh 10 vsebinskih sklopov, razdeljenih na 30 kriterijev, ki so podprti z razlagami, priporočili in primeri dobrih praks. Tretji del pojasni korake, kako se lotiti razvoja 5-zvezdičnih doživetij in na kaj vse morajo prijavitelji pomisliti, če želijo uspešno vzpostaviti in upravljati ta doživetja. Sledijo ključna priporočila za področje trženja – od pomena kakovostnih orodij do trženjskih kanalov ter na koncu izbor odgovorov, ki pomagajo razjasniti vsa ključna vprašanja.

Predstavitev doživetij, ki so nosilci znaka SUE, je na voljo tukaj

 

Za vsa vprašanja so vam na voljo na e-mail naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..    

V soboto, 10. oktobra 2020 smo se v sklopu projekta Pohodništvo v občini Jesenice podali na promocijski potep po skrivnostni Mežakli.

Lani je bila na Špici (pri oddajniku) postavljena lesena razgledna ploščad s panoramsko tablo, na Planskem vrhu pa informacijska tabla o padcu meteorita na to območje.

V letošnjem letu sta bili na Kočni pri avtobusni postaji in v Podmežakli na začetku kolesarske steze postavljeni vstopni informacijski tabli z opisom poti.

Kasneje tekom leta pa smo na šestih točkah (Poljanska baba, planina Obranca, Snežna jama, Naravni most, Partizanska bolnica in Zakopi) postavili še male informacijske table z zanimivo vsebino.

Pot je bila v celoti urejena ter opremljena z dodatnimi markacijami in planinskimi smernimi tablicami.

Več informacij o poti je dostopnih na spletnih straneh Turizma Jesenice in Občine Gorje. Na TIC Jesenice in TIC Gorje (sedež občine) je na voljo tudi turistična zloženka Potep po Mežakli ter brezplačen zemljevid pohodništva.

 

V prijetni družbi, ob zanimivi razlagi in marsikateri anegdoti je pot kljub dolgi razdalji in začetnemu (kar napornemu) vzponu, zelo hitro minila.

Zahvaljujemo se: Ambrožu iz Razvojne agencije zgornje Gorenjske za odlično predstavitev projekta, Stanetu Arhu za predavanje na temo padca meteorita, Aleksandru in Ivici Jernejc za iskreno gostoljublje pri partizanski bolnišnici, našim vodnikom, ki so skrbeli, da smo držali primerno razdaljo na pohodu, fotografu Mirotu Podgoršku za fantastično ujete utrinke s pohoda in vsem udeležncem za pozitivno vzdušje in udeležbo.

 

TIC Jesenice

VODENA VADBA NA JEKLENEM ŠPORTNEM POLIGONU v Športnem parku Podmežakla
 
Ob zaključku Evropskega tedna športa VAS vabimo na vodeno vadbo na Jeklenem športnem poligonu v Športni park Podmežakla.
Pričakuje vas MOJCA SVETINA prof. športne vzgoje, ki vam bo svetovala pri izvedbi vadbe!
Dogodek je brezplačen.
 
Še posebno vabimo na vadbo zaposlene v SIJ ACRONI JESENICE, kajti poligon na Jesenicah je narejen prav v vašem podjetju!
Olimpijski pozdrav!
Olympic greetings!
 
 
Vodja OKS-ZŠZ Regijske pisarne Jesenice

Dragi obiskovalci in prijatelji!

Število obiskovalcev na prireditvi Godbeniški korak je bilo zaradi nasvetov za varen obisk javnih prireditev omejeno.

Sporočamo vam, da za ogled nimamo več prostih mest.

Vstop na prireditveni prostor bo omogočen le prijavljenim obiskovalcem.

Na javnem prostoru Muzej na prostem upoštevajte navodila NIJZ za preprečevanje širitve z novim koronavirusom:
- ogled prireditve bo možen z uporabo maske,
- pri vstopni točki na stojnici si razkužite roke,
- ohranjajte fizično razdaljo.
Prireditev je na prostem, v nekdanji industrijski hali, zato vam priporočamo tudi TOPLA OBLAČILA.

Dobrodošli!

Program dogodkov DEKD in TKD 2020 https://www.zvkds.si/sites/www.zvkds.si/files/u6/programska_2020_12web.pdf

Spoštovani!

V Kulturnem hramu na Koroški Beli bo od 24. septembra na ogled zanimiva razstava z naslovom:

„Bvažunova hiša – bilo je nekoč“

Razstava je postavljena v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine, ki v letošnjem letu potekajo pod sloganom: Spoznaj? Varuj! Ohrani. (Priloga: Program DEKD in TKD 2020)

 

OPOZORILO: Za ogled razstave je potrebno upoštevati navodila NIJZ za preprečevanje širitve okužbe s Covid-19. V razstavnem prostoru bodo lahko največ trije obiskovalci. Prosimo, da se držite pravil in pazite nase in na druge.

 

Vljudno vabljeni!

 

Spoštovani!

V Kulturnem hramu na Koroški Beli bo od 24. septembra na ogled zanimiva razstava z naslovom:

„Bvažunova hiša – bilo je nekoč“

Razstava je postavljena v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine, ki v letošnjem letu potekajo pod sloganom: Spoznaj? Varuj! Ohrani. (Priloga: Program DEKD in TKD 2020)

 

OPOZORILO: Za ogled razstave je potrebno upoštevati navodila NIJZ za preprečevanje širitve okužbe s Covid-19. V razstavnem prostoru bodo lahko največ trije obiskovalci. Prosimo, da se držite pravil in pazite nase in na druge.

 

Vljudno vabljeni!

 

V šolskem letu 2019/20 smo tokrat v projektu Turizmu pomaga lastna glava izdelali mobilno aplikacijo Škratek Bergmandeljc.

Pri projektu so sodelovali učenci OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Koroška Bela.

 

MOBILNA APLIKACIJA: ŠKRATEK BERGMANDELJC

Kako deluje?

 1. naložite si brezplačno aplikacijo Škratek Bergmandeljc. Dostopna je v trgovini Google Play;
 2. potrebujete tudi fizično ali digitalno različico otroške panoramske karte Škratek Bergmandeljc raziskuje Jesenice. Fizični zemljevid je dostopen na TIC Jesenice (Cesta maršala Tita 18, 4270 Jesenice) ali na RAGOR-ju (Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24 e, 4270 Jesenice). Digitalni zemljevid je dostopen TUKAJ;
 3. ko zaženete aplikacijo, približajte telefon proti zemljevidu tako, da bo kamera zajela celotno območje zemljevida;
 4. v meniju levo zgoraj si izberete enega od turističnih območij Jesenic. Izbirate med območji: Stara Sava, Podmežakla, Mežakla, Murova, Javorniški Rovt, Narcise;
 5. s klikom na posamezno ime območja si lahko pogledate video predstavitev le tega. Območja predstavljajo učenci, ki so v šolskem letu 2019/2020 obiskovali turistični krožek;

 

Uživajte ob virtualnem spoznavanju Jesenic!

TIC Jesenice

Spoštovani,  
 
Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s Slovenija Outdoor giz in Fakulteto za turistične študije Turistica pripravlja “Operativni načrt razvoja aktivnega/outdoor turizma v Sloveniji”.
 
Za celosten vpogled v področje aktivnega/outdoor oddiha, partnerje z danega področja vabijo, da si vzamejo 10 minut časa in izpolnijo anketni vprašalnik na sledeči povezavi: https://1ka.arnes.si/a/1457
 
Z anketo želijo ugotoviti, kako ocenjujete in vidite možnosti nadaljnje organiziranosti in razvoja aktivnega/outdoor turizma v Sloveniji. Sodelovanje v anketi je prostovoljno in anonimno. V anketi lahko sodelujejo vsi  člani in partnerji Slovenia Outdoor in ostali gospodarski in negospodarski subjekti s področja turizma v Sloveniji. Vaša stališča in mnenje jim veliko pomenijo in lahko pomembno pomagajo pri oblikovanju učinkovitih usmeritev razvoja in trženja aktivnega turizma Slovenije.
 

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.  
 

 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sodelovanju s TIC Jesenice organizira promocijski pohod Potep po Mežakli. Letos bo združen s tradicionalnim pohodom Po poti Meteorita, ki ga organizira društvo Meteorita. Dogodek bo izveden v obeležitev svetovnega dneva turizma.

 

DAN:
sobota, 03. 10. 2020

 

URA:

8.45 odhod avtobusa izpred športne dvorane Podmežakla proti Kočni

9.00 pričetek pohoda izpred avtobusne postaje na Kočni

 

TRASA POHODA:

Kočna – Poljanska baba – planina Obranca – Snežna jama – Planski vrh – razgledišče Špica – Partizanska bolnica – Zakopi – Podmežakla

 

DODATNE INFO:

Zaradi prilagajanja trenutnim zdravstvenim razmeram je število udeležencev omejeno na 50. Pohod bo potekal po označeni planinski poti. S Kočne je sprva nekoliko strmejši vzpon do planote, nato sledi razmeroma položna razgledna pot in nazadnje spust do Podmežakle. Pri vsaki od osmih znamenitosti ob poti bo postanek in kratka predstavitev. Malico si udeleženci priskrbijo sami. Na zadnji postaji (prireditveni prostor na Zakopih) bo za pohodnike na voljo brezplačen topel obrok. Previden čas hoje (brez postankov) je 4-5 ur. Priporočamo dobro telesno pripravljenost in pozivamo k ustrezni planinski opremi! V primeru slabega vremena se izlet prestavi na kasnejši datum. Udeležba je v celoti brezplačna.

 

VEČ INFO IN OBVEZNE PRIJAVE:

Ambrož Černe, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

T: 04 581 34 15

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

www: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Facebook: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Ob prijavi pustite: ime, priimek, kontakt (telefon in/ali e-pošta), naslov in datum rojstva. Podatke bomo obdelovali izključno za namen dogodka (seznam potnikov za avtobus po predpisih NIJZ, nezgodno zavarovanje).

 

Projekt v celoti financirata Občini Jesenice in Gorje.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sodelovanju s TIC Jesenice organizira promocijski pohod Potep po Mežakli. Letos bo združen s tradicionalnim pohodom Po poti Meteorita, ki ga organizira društvo Meteorita. Dogodek bo izveden v obeležitev svetovnega dneva turizma.

 

DAN:
sobota, 03. 10. 2020

 

URA:

8.45 odhod avtobusa izpred športne dvorane Podmežakla proti Kočni

9.00 pričetek pohoda izpred avtobusne postaje na Kočni

 

TRASA POHODA:

Kočna – Poljanska baba – planina Obranca – Snežna jama – Planski vrh – razgledišče Špica – Partizanska bolnica – Zakopi – Podmežakla

 

DODATNE INFO:

Zaradi prilagajanja trenutnim zdravstvenim razmeram je število udeležencev omejeno na 50. Pohod bo potekal po označeni planinski poti. S Kočne je sprva nekoliko strmejši vzpon do planote, nato sledi razmeroma položna razgledna pot in nazadnje spust do Podmežakle. Pri vsaki od osmih znamenitosti ob poti bo postanek in kratka predstavitev. Malico si udeleženci priskrbijo sami. Na zadnji postaji (prireditveni prostor na Zakopih) bo za pohodnike na voljo brezplačen topel obrok. Previden čas hoje (brez postankov) je 4-5 ur. Priporočamo dobro telesno pripravljenost in pozivamo k ustrezni planinski opremi! V primeru slabega vremena se izlet prestavi na kasnejši datum. Udeležba je v celoti brezplačna.

 

VEČ INFO IN OBVEZNE PRIJAVE:

Ambrož Černe, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

T: 04 581 34 15

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

www: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Facebook: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Ob prijavi pustite: ime, priimek, kontakt (telefon in/ali e-pošta), naslov in datum rojstva. Podatke bomo obdelovali izključno za namen dogodka (seznam potnikov za avtobus po predpisih NIJZ, nezgodno zavarovanje).

 

Projekt v celoti financirata Občini Jesenice in Gorje.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sodelovanju s TIC Jesenice organizira promocijski pohod Potep po Mežakli. Letos bo združen s tradicionalnim pohodom Po poti Meteorita, ki ga organizira društvo Meteorita. Dogodek bo izveden v obeležitev svetovnega dneva turizma.

 

DAN:
sobota, 26. 9. 2020

 

URA:

8.45 odhod avtobusa izpred športne dvorane Podmežakla proti Kočni

9.00 pričetek pohoda izpred avtobusne postaje na Kočni

 

TRASA POHODA:

Kočna – Poljanska baba – planina Obranca – Snežna jama – Planski vrh – razgledišče Špica – Partizanska bolnica – Zakopi – Podmežakla

 

DODATNE INFO:

Zaradi prilagajanja trenutnim zdravstvenim razmeram je število udeležencev omejeno na 50. Pohod bo potekal po označeni planinski poti. S Kočne je sprva nekoliko strmejši vzpon do planote, nato sledi razmeroma položna razgledna pot in nazadnje spust do Podmežakle. Pri vsaki od osmih znamenitosti ob poti bo postanek in kratka predstavitev. Malico si udeleženci priskrbijo sami. Na zadnji postaji (prireditveni prostor na Zakopih) bo za pohodnike na voljo brezplačen topel obrok. Previden čas hoje (brez postankov) je 4-5 ur. Priporočamo dobro telesno pripravljenost in pozivamo k ustrezni planinski opremi! V primeru slabega vremena se izlet prestavi na kasnejši datum. Udeležba je v celoti brezplačna.

 

VEČ INFO IN OBVEZNE PRIJAVE:

Ambrož Černe, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

T: 04 581 34 15

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

www: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Facebook: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Ob prijavi pustite: ime, priimek, kontakt (telefon in/ali e-pošta), naslov in datum rojstva. Podatke bomo obdelovali izključno za namen dogodka (seznam potnikov za avtobus po predpisih NIJZ, nezgodno zavarovanje).

 

Projekt v celoti financirata Občini Jesenice in Gorje.

Spoštovani,

Ker je bil odziv za sodelovanje v vseslovenski motivacijski kampanji Zdaj je čas. Moja Slovenija! nad vsemi pričakovanji, je STO objavila javni poziv za oddajo kreativnih rešitev v izbor za najboljše.
 

Od 8. avgusta 2020 in pa do srede, 9. septembra 2020 lahko vsi sodelujoči predstavniki turističnega gospodarstva in partnerskih turističnih združenj oddajo primere kreativnih rešitev, ki ste jih uporabili oz. jih še vedno uporabljajte v promocijski kampanji Zdaj je čas. Moja Slovenija.

Najboljše kreative bodo izbrane v dveh kategorijah, in sicer kot:
kreativna rešitev za kanale družbenih omrežij 
kreativna rešitev za zunanje oglaševanje.

Izbor bo naredila pet-članska komisija strokovnjakov na področju vsebinskega marketinga in vizualnih komunikacij.

Poskrbeli bomo, da bodo najboljše kreative dodatno izpostavljene in jih tudi nagradili.

Kreative je potrebno oddati preko e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , in sicer kot priponko oz. preko spletnega servisa za posredovanje datotek, ki nima časovne omejitve (kreativa mora biti preko spletne povezave za posredovanje dosegljiva do konca septembra 2020).

Na spodnji povezavi je na voljo celoten poziv, kjer so na voljo dodatne informacije in pogoji  sodelovanja. Prosimo, preberite ga.

Javni poziv za sodelovanje v izboru za najboljšo kreativno rešitev v kampanji Zdaj je čas. Moja Slovenija

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijaznimi pozdravi, 

 

Sektor za vsebinski digitalni marketing

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 74 

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
W: www.slovenia.info  

 

 

Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija

V kolikor ne želite več prejemati naših sporočil, kliknite tukaj.


Karavanke so čudovite za oddih v naravi. Ideje za izlete dobite v promocijskih brošurah in promo spotih, ki so bili narejeni v okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken.

 

Vabljeni k ogledu in na izlet.

Spoštovani!
V okviru projekta Alpe Adria Karavanke sta bila narejena dva promo videa, ki si ju lahko ogledate na spodnjih povezavah:
 Hiking experiences in the Karawanks
Cycling experiences in the Karawanks

 

URADNE URE

 • Maj, junij, september, december
 • ponedeljek – petek
  08.00 - 12.30 in 13.00 -16.00
 • sobota
  10.00 – 12.30 in 13.00 -16.00
 • Julij, avgust
 • ponedeljek – petek
  09.00 – 12.30 in 13.00 -19.00
 • sobota
  10.00 – 12.30 in 13.00 -16.00
 • Oktober, november, januar, februar, marec, april
 • ponedeljek – petek
  08.00 - 12.30 in 13.00 -16.00
 • sobota, nedelja zaprto

Uredniki