Nena Koljanin

Spoštovani,

Ker je bil odziv za sodelovanje v vseslovenski motivacijski kampanji Zdaj je čas. Moja Slovenija! nad vsemi pričakovanji, je STO objavila javni poziv za oddajo kreativnih rešitev v izbor za najboljše.
 

Od 8. avgusta 2020 in pa do srede, 9. septembra 2020 lahko vsi sodelujoči predstavniki turističnega gospodarstva in partnerskih turističnih združenj oddajo primere kreativnih rešitev, ki ste jih uporabili oz. jih še vedno uporabljajte v promocijski kampanji Zdaj je čas. Moja Slovenija.

Najboljše kreative bodo izbrane v dveh kategorijah, in sicer kot:
kreativna rešitev za kanale družbenih omrežij 
kreativna rešitev za zunanje oglaševanje.

Izbor bo naredila pet-članska komisija strokovnjakov na področju vsebinskega marketinga in vizualnih komunikacij.

Poskrbeli bomo, da bodo najboljše kreative dodatno izpostavljene in jih tudi nagradili.

Kreative je potrebno oddati preko e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , in sicer kot priponko oz. preko spletnega servisa za posredovanje datotek, ki nima časovne omejitve (kreativa mora biti preko spletne povezave za posredovanje dosegljiva do konca septembra 2020).

Na spodnji povezavi je na voljo celoten poziv, kjer so na voljo dodatne informacije in pogoji  sodelovanja. Prosimo, preberite ga.

Javni poziv za sodelovanje v izboru za najboljšo kreativno rešitev v kampanji Zdaj je čas. Moja Slovenija

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijaznimi pozdravi, 

 

Sektor za vsebinski digitalni marketing

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 74 

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
W: www.slovenia.info  

 

 

Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija

V kolikor ne želite več prejemati naših sporočil, kliknite tukaj.


Karavanke so čudovite za oddih v naravi. Ideje za izlete dobite v promocijskih brošurah in promo spotih, ki so bili narejeni v okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken.

 

Vabljeni k ogledu in na izlet.

Spoštovani!
V okviru projekta Alpe Adria Karavanke sta bila narejena dva promo videa, ki si ju lahko ogledate na spodnjih povezavah:
 Hiking experiences in the Karawanks
Cycling experiences in the Karawanks

 

Vabljeni na gorsko kolesarjenje v Gorsko kolesarski učni center Pristava na Javorniškem Rovtu.

Organizirana bosta dva promocijska dogodka. V četrtek 9. julija bo predstavljeno kolesarjenje s poudarkom za gibalno ovirane osebe, v soboto 11. julija  pa bo organiziran gorsko kolesarska tura  do grebena Karavank.

Prijava na oba promocijska dogodka je obvezna. Organizator je Društvo za razvoj turizma in športa Gorenjske (+38641694217, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Predstavljen bo tudi Gorsko kolesarski učni center Pristava, ki ga je Občina Jesenice uredila v sklopu projekta Alpe Adria Karavanke, saj je od junija dalje obratovanje prevzel Aljoša Žnidar s.p..

Več o projektu Alpe Adria Karavanke / Karawanken:  https://www.jesenice.si/pomembni-projekti/item/17081-alpe-adria-regija-dozivetij

Promocijska dogodka sta del projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken, ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija in sta sofinancirana iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Glavni namen projekta je razvoj turistične ponudbe na čezmejnem območju Karavank.

Obveščamo vas, da je s 25.6.2020 na novo uvedena poletna linija avtobusnega prevoznika Arriva, na relaciji Jesenice - Blejska Dobrava - Vintgar - Bled. Za potnike z Bleda (parkirišče Lip Bled) je uveden avtobus iz Rečice v Vintgar in nazaj, ki vozi vsake pol ure - trenutno vozi samo ob vikendih, če pa bo zanimanja veliko pa bo vozil tudi med tednom.
Vozni red je priložen v priponki.

Združenje zgodovinskih mest Slovenije vabi k obisku zgodovinskih mest 

z inovativno nagradno igro #mojemesto 

 

Da bi podprli turistične in druge lokalne ponudnike v mestih, so se v Združenju zgodovinskih mest Slovenije pridružili vseslovenski motivacijski kampanji ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija  Slovenske turistične organizacije (STO), in sicer z inovativno nagradno igro #mojemesto

Nagradna igra #mojemesto vas spodbuja, da med 20. junijem in 15. julijem 2020 obiščete čim večje število zgodovinskih mest (Idrija, Celje, Jesenice, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk) in si tako pridobite status bronastega, srebrnega ali zlatega prijatelja zgodovinskih mest, najbolj zagreti pa boste lahko postali celo ambasadorji zgodovinskih mest Slovenije.

Sodelovanje se vam bogato obrestuje, saj vas čaka več kot 100 privlačnih nagrad, ki vključujejo:

 • kulturna doživetja: vstopnice za ogled muzejskih zbirk: grad Gewerkenegg v Idriji, Stari grad Celje, Pretorska palača, Loški muzej, Tržiški muzej, Belokranjski muzej, Dolenjski muzej, Gorenjski muzej, Kosova graščina, muzejsko območje Stara Sava … 
 • mestne pustolovščine: bobkart na Celjski koči, Piran Walking tour, S čebelico po Radovljici, vodeni ogled po Rovih pod starim Kranjem, celodnevni najem koles v Novem mestu, vožnja s čolnom po reki Krki okoli mesta Kostanjevica na Krki … 
 • kulturne dogodke: vstopnice za Festival ljubiteljskih gledališč – Čufarjevi dnevi na Jesenicah, Škofjeloški pasijon 2021 …
 • gastronomske užitke: vodeni ogled in degustacija vin v Ptujski kleti, degustacija vin v rovu pod ptujskim gradom, degustacijski meni v Hiši Fink v Novem mestu, kulinarični meni Okusi Ptuja …
 • domače dobrote lokalnih ponudnikov: medeni izdelki čebelarstva Kužnik iz Žužemberka, sir trnič z Velike planine, kostanjev med, Konjiška penina, protokolarno vino Ipavec, medeni izdelki čebelarstva Veselič iz Metlike, darilni paket malinovega vina in jagodne marmelade kmetije Pavlovič …
 • umetniške izdelke in doživetja: komplet umetniških kolažev z motivi Kranja kranjske umetnice Maruše Štibelj, vstopnici za galerijo Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki, ogled zbirk Zakladi Rifnika, Pesem Južne železnice, Ipavčeva hiša in galerija Zgornji trg v Šentjurju … 

Sodelovanje v nagradni igri

V nagradni igri #mojemesto sodelujete tako, da v mestih poiščete eno izmed točk z napisom #mojemesto in se ob njej fotografirate. Napisi se nahajajo na več različnih lokacijah – na glavnem trgu, TIC-ih, pred muzeji, gostinskimi lokali – in jih je mogoče hitro in enostavno najti. 

Fotografijo z napisom nato objavite na svojem Instagram profilu in ji dodate oznaki @slovenia_historic_towns in #mojemesto ter ključnik mesta, ki ste ga obiskali, npr. #piran.

Če med trajanjem kampanje obiščete vsaj tri zgodovinska mesta, postanete bronasti prijatelj slovenskih zgodovinskih mest, če obiščete vsaj šest mest, pa srebrni prijatelj slovenskih zgodovinskih mest. Če obiščete 10 mest in več, pridobite naziv zlati prijatelj slovenskih zgodovinskih mest, če obiščete vseh 17 mest Združenja zgodovinskih mest Slovenije, pa pridobite častni naziv ambasador slovenskih zgodovinskih mest.

Vabljeni!

Spoštovani ponudniki turističnih storitev!

Slovenska turistična organizacija skladno z javnim pozivom za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva poziva k oddaji ponudb z namenom tržno-promocijskih aktivnosti slovenske turistične ponudbe v času pred glavno sezono.

Z digitalno kampanjo na bližnjih trgih 2020, v kateri uporabljajo komunikacijski koncept MY WAY, si želijo skupaj z vami povečati število prihodov in prenočitev tujih turistov in s tem zasledovati cilj rasti prilivov iz naslova potovanj.

Več si lahko preberete na zgornji povezavi.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo tudi na TIC Jesenice (04 5863 178 in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Uspešen začetek turistične sezone vam želimo!

 

 

POHODNIŠTVO V OBČINI JESENICE

V okviru projekta Pohodništvo v občini Jesenice, ki ga financira Občina Jesenice, je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v letu 2019 pri RTV oddajniku na Mežakli postavila razgledno ploščad s panoramsko tablo, vpisno knjigo in žigom, vstopni informacijski tabli na Kočni in Podmežakli ter tablo, ki označuje območje padca meteorita. V letu 2020 pa nadaljuje s postavitvijo ostalih informacijskih tabel - Poljanska Baba, Obranca in spomenik padlim borcem, Snežna jama, naravni most, Partizanska bolnišnica in Zakop. K projektu je pristopila tudi Občina Gorje, ki bo financirala table na svoji strani. Tako bomo vzpostavili pot, ki poteka po meji dveh občin in dokazali, da s skupnim sodelovanjem lahko izbrišemo meje občin, ki pohodnika in turista ne zanimajo.

Del sredstev za vstopno tablo Potep po Mežakli (na sliki) pa je financiralo društvo KO ZB NOB Podmežakla, Janez Pavel Komel in Tomaž Tom Mencinger.

V nedeljo, 14. junija 2020, smo se s skupinico pohodnikov odpravili po pohodniški poti Juliana.

Prehodili smo del etape 2 in 3. Ob poti smo si ogledali naravne in kulturne znamenitosti Jesenic, predvsem pa spoznali tehnično dediščino in slišali marsikatro zanimivo zgodbo.

Pohod smo zaključili v vaškem jedru na Blejski Dobravi.

Dobra volja v skupini je poskrbela, da nam je vreme zdržalo do cilja.

Hvala vsem udeležencem za odlično vzdušje na pohodu!

 

TIC Jesenice

Dnevi Juliane 2020 // Juliana Trail Days 

Spoznajmo 16 etap krožne daljinske poti Juliana Trail
Vsak vikend od 13. junija do 5. julija 2020

Hoditi, občudovati, razumeti in doživeti. V štirih vikendih vam bomo omogočili spoznati različne obraze pohodniške poti Juliana Trail.  


Zakaj bi sedeli doma, če pa lahko stopite v korak z nami in uživate v razgledih in lokalnih zanimivostih? Vodeni pohodi po vseh etapah Juliane so pripravljeni za različne tipe pohodnikov, prijavite pa se na tiste, ob katerih vam zaigra srce. 

 

Kaj je Juliana Trail?
270 km oziroma 16 etap čistega pohodniškega užitka. Krožna daljinska pot je pot, ki vas ne vodi do vrhov Julijcev, ampak vijuga po dolinah in vzpetinah okrog njih. Tako v popolnosti užijete vse, kar vam ponuja naravno in kulturo bogastvo destinacij v skupnosti Julijskih Alp. Na izhodiščnih ali končnih točkah posamezne etape pa lahko prespite, se okrepčate ali samo napolnite zaloge svojih nahrbtnikov. Pohodniška pot Juliana Trail ni pot zunanjih presežkov, je pot, kjer ob meditativni hoji osebnostno rastemo na vse možne načine. Med drugim tudi v iskanju izjemnosti, ki so se skrile v samoumevnost.  

 

Kaj boste lahko po poti videli in doživeli v družbi vodnikov? 

Pohodi so v nekaterih primerih obogateni s kulturnimi in izobraževalnimi vsebinami - od spoznavanja biodiverzitete, kulturne dediščine, možnosti trajnostne mobilnosti, varnosti v gorah in primerov dobre prakse. Na vseh pa bodo vodniki na voljo za vaša vprašanja. 

Kako bodo potekali pohodi? 

Pohodni so BREZPLAČNI. Štiri vikende (sobote in nedelje) med 13. junijem in 5. julijem vas bodo na izhodiščih pričakali vodniki in spremljevalci. Na vsakega od teh dni bo izveden po en pohod na gorenjski in en pohod na primorski strani Julijskih Alp. Za nekatere pohode morate biti v dobri telesni kondiciji, nekatere pa boste zmogli tudi, če šele dobro pričenjate z rutino hoje. Pri vsakem pohodu posebej boste našli podrobnosti o težavnosti, trajanju, prevozih in možnostih parkiranja. Na pohode se je zaradi lažje organizacije potrebno predhodno prijaviti (uporabite kontakte, ki so navedeni pri posameznem pohodu). 

Prijave in podrobnosti bodo na voljo v FB dogodku Dnevi Juliane 2020 (https://facebook.com/events/273155047070223) ter na spletni strani 

ORGANIZATORJI SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA, MOGOČIM SPREMEMBAM SLEDITE NA družbenih kanalih organizatorjev!

 

NEDELJA, 14. 6. 2020

 

ETAPA 2 in 3: JESENICE

 

 • Dan: nedelja, 14. junij 2020
 • Izhodišče: parkirišče ZD Jesenice
 • Čas odhoda: 9.00, parkirišče ZD Jesenice
 • Dolžina: Prehodili bomo 8 km na relaciji Jesenice ZD-Murova-Ukova-Stara Sava-Slovenski Javornik - Lipce - Blejska Dobrava
 • Zahtevnost: Lahka
 • Oprema: pohodna obutev, malica, pohodne palice, zaščita za dež, sonce
 • Vsebina: turistična razlaga znamenitosti ob poti (Čufarjev trg, Stara Sava, Jesenice splošno)
 • Sodelujoči: Občina Jesenice (TIC Jesenice)
 • Prevoz: Lokalni prevoz ob povratku z Blejske Dobrave (1,30 EUR na osebo)
 • Prijave do: petka, 12. 06. 2020
 • Prijave na: 04 58 63 178 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma ter jo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Z danes sprejeto uredbo je vlada na dopisni seji določila način unovčenja turističnih bonov ter povračilo sredstev prek informacijskega sistema Fursa kot tudi način vodenja in upravljanja evidence bonov.

 

Po prvotnih napovedih gospodarskega ministra Zdravka Počivalška bi bilo treba vso vrednost bona izkoristiti naenkrat, a kot so po današnji dopisni seji vlade sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, so se zdaj odločili, da bo bon deljiv in ga bo mogoče unovčiti v večkratnem znesku. Izplačilo njegove vrednosti v denarju ne bo mogoče.

Boni bodo unovčljivi od 19. junija dalje vse do 31. decembra 2020.

 

 

 

SpoštovanI!

 

V nedeljo, 14. 06. 2020, vas prisrčno vabimo na promocijski pohod po delu pohodniške poti Juliana - poti okoli Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.

Pridružite se nam ob 9. uri na parkirišču pred Zdravstvenim domom na Jesenicah (Titova 78).

Skupaj z lokalnim turističnim vodnikom se bomo sprehodili po delu etape 2 in 3 na relaciji:

Murova - Ukova - trg Toneta Čufarja - Muzejsko območje Stara Sava - Slovenski Javornik - Lipce - Blejska Dobrava.

Na pohodu bomo od lokalnega turističnega vodnika izvedeli veliko zanimivega o naravnih in kulturnih znamenitostih Jesenic, prav tako pa nam bo predstavil pohodniško pot Juliana.

Naš pohod bomo zaključili na Blejski Dobravi, od koder se boste na izhodišče odpravili bodisi peš ali pa z lokalnim avtobusnim prevozom.

Odhodi avtobusov AP Blejska Dobrava (pokopališče): 15.30, 16.47,18.17.

Odhodi avtobusov AP Blejska Dobrava (trgovina): 13.28, 14.38, 15.32, 16.49, 18.19.

Cena avtobusne vozovnice: 1,30€/osebo.

 

Veselimo se vaše družbe in dobre volje na pohodu.

 

TIC Jesenice in ekipa Juliana trail

 

SpoštovanI!

 

V nedeljo, 14. 06. 2020, vas prisrčno vabimo na promocijski pohod po delu pohodniške poti Juliana - poti okoli Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.

Pridružite se nam ob 9. uri na parkirišču pred zdravstvenim domom na Jesenicah.

Skupaj z lokalnim turističnim vodnikom se bomo sprehodili po delu etape 2 in 3 na relaciji:

Murova - Ukova - trg Toneta Čufarja - Muzejsko območje Stara Sava - Slovenski Javornik - Lipce - Blejska Dobrava.

Na pohodu bomo od lokalnega turističnega vodnika izvedeli veliko zanimivega o naravnih in kulturnih znamenitostih Jesenic, prav tko pa nam bo predstavil pohodniško pot Julijana.

Naš pohod bomo zaključili na Blejski Dobravi, od koder se boste na izhodišče odpravili bodisi peš ali pa z lokalnim avtobusnim prevozom.

Odhodi avtobusov AP Blejska Dobrava (pokopališče): 15.30, 16.47,18.17.

Odhodi avtobusov AP Blejska Dobrava trgovina: 13.28, 14.38, 15.32, 16.49, 18.19.

Cena avtobusne vozovnice: 1,30€/osebo.

 

Veselimo se vaše družbe in dobre volje na pohodu.

 

TIC Jesenice in ekipa Juliana trail

 

URADNE URE

 • Maj, junij, september, december
 • ponedeljek – petek
  08.00 - 12.30 in 13.00 -16.00
 • sobota
  10.00 – 12.30 in 13.00 -16.00
 • Julij, avgust
 • ponedeljek – petek
  09.00 – 12.30 in 13.00 -19.00
 • sobota
  10.00 – 12.30 in 13.00 -16.00
 • Oktober, november, januar, februar, marec, april
 • ponedeljek – petek
  08.00 - 12.30 in 13.00 -16.00
 • sobota, nedelja zaprto

Uredniki